87130 Sussac, France / T +33 555 69 64 36 / E info@lessaules.com

 
Algemeen Voorzieningen Omgeving Tarieven & reservering Contact & route Foto's Gastenboek HOME
  Omgeving
Landschap in de buurt van Les Saules

Les Saules ligt op 10 kilometer afstand van Chateauneuf-la-Forèt. Daar vindt u een grote supermarkt, een bank waar u kunt pinnen, een arts en een apotheker. Naast de kruidenier in Sussac is een bar-restaurant waar u ’s middags te midden van de Fransen goedkoop warm kunt eten. Iets verder vindt u restaurants In Eymoutiers (15 km) en Chateauneuf-la-Forèt en Chamberet (15 km).

Attracties in de omgeving
Les Saules ligt in een gevarieerd landschap met bos, weiden, en hagen. Overal ziet u de bekende Limousin-koeien met hun kalveren. Vanaf de camping kunt u een prachtige wandeling maken in het bos langs de oever van de Combade.
In de heuvelachtige en bosrijke omgeving zijn vele mooie wandel- en ATB-routes uitgezet, waarvan u bij ons de routebeschrijving kunt krijgen.

De fameuze Limousin-koeien die je overal in de omgeving ziet

De omgeving wordt gedomineerd door de Mont Gargan, op de top waarvan de ruïne van een kapel staat. Op de Mont Gargan kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving en 's avonds van een schitterende zonsondergang.

Uitzicht vanaf de Mont Gargan

Ruïne van de kapel op de Mont Gargan

Bij Saint-Martin le Chateau bevinden zich de Cascade des Jarrauds, een fraaie reeks watervalletjes waar jong en oud kunnen wandelen, klauteren en baden.

Cascades des JarraudsCascades des JarraudsCascades des Jarrauds


In Nedde is een interessant vlinder- en insectenmuseum (La Cité des Insectes) voor kinderen.

In Le Vigen op ca 45 km is het prachtige Parc du Reynou, waar 600 dieren van 130 soorten leven in halve vrijheid.

In Nedde, La Croisille-sur-Brince en Chamberet zijn maneges, waar u kunt paardrijden.
Op 25 km afstand bevinden zich het Plateau de Millevaches en het Lac de Vassivière met 1000 ha watersportgelegenheid. Op het Ile de Vassivière bevindt zich het Internationaal Centrum van Moderne Kunst en Landschap, ontworpen door Aldo Rossi, die ook het Bonnefantenmuseum van Maastricht heeft ontworpen. Zowel binnen als buiten dit museum zijn prachtige kunstwerken te bewonderen. Het kunstpark is gratis, maar voor het museum wordt intreegeld gevraagd.

Landschap op Plateau de Millevaches

 
Lac de VassivièreCentrum van eigentijdse kunst Vassivière
Ile de Vassivière - LandschapskunstIle de Vassivière - Landschapskunst

Vlakbij het Lac de Vassivière biedt het park D’ARBRE EN ARBRE allerlei spannende manieren om van de ene boom naar de andere te komen.

In Peyrat-le-Château is een ezelboerderij, les Ânes de Vassivière waar u een ezel (of meerdere) kunt huren voor een dag of dagdeel.

Op 45 km afstand ligt de grote stad Limoges met zijn oude slagerswijk, porseleinwinkels, de gothische kathedraal met ernaast de botanische tuin, het aquarium du Limousin, het Musée national Adrien Dubouché (voor keramiek, glas, porselein), en het Musée de Beaux-Arts de Limoges met o.a. een prachtige collectie geëmailleerde reliekkistjes en kruisen - de vaste collectie is gratis toegankelijk. Limoges heeft een groot aantal restaurants waar u voor een redelijke prijs kunt lunchen, en kunt er aangenaam winkelen.

Limoges - Pont Saint Etienne en de kathedraal

Limoges - winkelstraat Limoges - slagerskwartier Limoges - station

Eveneens op 45 km ligt Uzerche, een prachtig stadje aan de Vézère.
In de Limousin liggen zes van Les plus beaux Villages de France, waaronder Treignac (22 km) en Ségur-le-Château (56 km). Er zijn vele stadjes en dorpen met een mooie Romaanse kerk, zoals St. Léonard de Noblat (35 km), Eymoutiers (15 km), Lestards (28 km) en Solignac (44 km).

Lestards - kerkje met rieten dak Lestards - glas in loodraamTreignac - toren van kapel

Er is een verscheidenheid aan kastelen en musea, waaronder het kasteel van Rochechouart met zijn befaamde museum voor moderne kunst, het prachtig ingerichte kasteel van Bonneval in Coussac-Bonneval en het centrum voor moderne kunst in de abdij St. André in het prachtige plaatsje Meymac (48 km). In Saint Jean Ligoure (40 km) bevindt zich de ruïne van het Château de Châlucet, die u kunt beklimmen. De toegang is gratis.

Kasteel van RochechouartKunstwerk van Richard Long temidden van oude fresco'sKasteel van Bonneval
Château de ChâlucetChâteau de ChâlucetChâteau de Châlucet

Zeer de moeite waard is l'Espace Paul Rebeyrolle in Eymoutiers, een museum gewijd aan de Franse kunstenaar Paul Rebeyrolle.

Espace Paul RebeyrolleEspace Paul RebeyrolleEspace Paul Rebeyrolle

Het door de Nazi's verwoeste en niet herbouwde stadje Oradour sur Glane (70 km) is een indrukwekkend oorlogsmonument.

Bij uw aankomst hebben wij voor u een pakket toeristische informatie klaar liggen.

Vragen? Stuur uw vraag naar: info@lessaules.com. Wij antwoorden zo spoedig mogelijk.